Latvijas un Lietuvas jaunieši Jelgavā diskutēs par Eiropas nākotni

17.10.2018.

Lai labāk saprastu to, kā darbojas Eiropas Savienība un kā norisinās demokrātijas procesi, kas ļauj piedalīties politikas veidošanā Eiropas Savienībā, Europe Direct informācijas centri Jelgavā un Telšos, Lietuvā, ceturtdien, 18.oktobrī, rīko kopīgu diskusiju jauniešiem.

Eiropas Komisija 2018. gada otrajā pusē atbalsta 10 pārrobežu dialogu rīkošanu, lai veicinātu Eiropas iedzīvotāju diskusiju par Eiropas nākotni un dotu iespēju uzzināt vairāk par iedzīvotāju bažām un gaidām dažādās dalībvalstīs.

Diskusijā Jelgavā, kas norisināsies Zemgales reģiona kompetenču centrā no plkst. 14.00 – 16.00, jaunieši no Latvijas un Lietuvas uzzinās par to, kas ir ES un kādas ir tās kompetences, kāpēc tā ietekmē mūsu ikdienas dzīvi, kā tiek pieņemti lēmumi, cik daudz tā ietekmē nacionālo suverenitāti. Diskusiju moderēs Skrīveru vidusskolas vēstures skolotājs Edgars Bērziņš. Pirms diskusijas jaunieši orientēšanās spēlē kopīgi iepazīs dažādus objektus Jelgavā, kuru attīstība bijusi iespējama, pateicoties Eiropas Savienības atbalstam, tajā skaitā Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornis, Ģ.Eliasa Vēstures un mākslas muzejs, Jelgavas pils/Latvijas Lauksaimniecības universitāte.

Ap 100 jauniešiem no Latvijas un Lietuvas kopīgi tiksies trīs diskusijās, no kurām divas norisināsies Jelgavā, bet viena Telšos, Lietuvā. Otrajā tikšanās reizē 2019. gada februārī jaunieši diskutēs par Eiropas nākotnes scenārijiem, taču trešajā 2019. gada martā – uzzinās par dažādu politisko grupu programmām, lai būtu labi informēti pirms Eiropas vēlēšanām maijā.

Web_Button_LV

Informāciju sagatavoja:
Tabita Šķerberga
Europe Direct Informācijas centra Jelgavā vadītāja
Tālrunis: 63048443
E-pasts: europe.direct@jelgavasnovads.lv



 



Iesakām