Noticis ikgadējais audžuģimeņu festivāls

23.08.2018.

18. augustā Staļģenē, Jaunsvirlaukas pagastā notika Jelgavas novada pašvaldības Bāriņtiesas un Europe Direct Informācijas centra Jelgavā (EDIC) rīkotais ikgadējais audžuģimeņu un aizbildņu salidojums.
Audžuģimenes un aizbildņi, kas uzņēmušies rūpes par Jelgavas novada bērniem, kas dažādu apstākļu dēļ palikuši bez bioloģisko vecāku gādības, šogad vasaras salidojumā tikās jau piekto gadu.
Europe Direct informācijas centrs sadarbībā ar novada Bāriņtiesu salidojuma dalībniekiem visas dienas garumā nodrošināja dažādas izglītojošas nodarbības jauniešiem un bērniem, EDIC teltī norisinājās radošas un informatīvas aktivitātes par Eiropas Savienības dalībvalstīm. Dienas laikā dalībnieki iepazinās ar aušanas mākslu, apmeklēja bižu pīšanas nodarbību, gatavoja tautiskus rotaļu zirdziņus, piedalījās zemessardzes sagatavotos treniņos un orientēšanās spēlē, gida pavadībā iepazina Staļģenes muižu, kā arī devās ekskursijā uz “Dzintara kapelu”, tādējādi veicinot sabraukušo ģimeņu interesi par kultūrvēsturisko mantojumu, kas ir šī gada ES moto. Īpašu prieku bērnos un arī pieaugušajos radīja burbuļu darbnīca, kuras ietvaros katrs varēja iemēģināt roku lielu, mazu un daudzveidīgu burbuļu pūšanā. Savukārt vakarpusē ģimenes pulcējās uz muzikālu vakara noslēgumu Madaras Buškevicas un Gundara Caunes vadībā.
Europe Direct informācijas centra vadītāja Jelgavā Tabita Šķerberga norāda, ka šāds salidojums ir arī laba iespēja, lai palūkotos plašāk un gūtu noderīgu informāciju par ES aktualitātēm un Eiropas Komisijas prioritātēm.
Pasākumā piedalījās 120 svētku dalībnieku.

Audzugimenes_3 Audzugimenes Audzugimenes_1 Audzugimenes_2 Audzugimenes_4 Audzugimenes_5 Audzugimenes_6 Audzugimenes_7 Audzugimenes_8 Audzugimenes_9 Audzugimenes_10 Audzugimenes_11 Audzugimenes_12



 



Iesakām