Eiropas Savienības 60 gadu jubileju atzīmē ar radošām aktivitātēm.

24.05.2017.

9. maijā Jelgavas novada Mūzikas un mākslas skolā (MMS) notika konkursa „Svinam Eiropas Savienībai 60” noslēguma pasākums, kura laikā notika dažādu Eiropas valstu komponistu skaņdarbu koncerts. Tas atklāja Eiropas valstu bagāto un daudzveidīgo mūzikas mantojumu. Pasākuma gaitā audzēkņiem tika uzdoti jautājumi par ES valstīm un ievērojamām kultūras personībām. Pirms pasākuma tik apkopoti zīmēšanas konkursa rezultāti, un noslēgumā tika paziņoti un apbalvoti labāko darbu autori.
Konkurss tika organizēts ar mērķi iesaistīt skolēnus radošās aktivitātēs mūzikā un vizuālajā mākslā, atzīmējot ES dibināšanas 60. gadadienu, lai sekmētu skolēnu izpratni un nostiprinātu zināšanas par Eiropas Savienību (ES), tās izveidošanas vēsturi, dalībvalstīm, to kultūru un mākslu.
Audzēkņi parādīja lielu ieinteresētību dalībai gan mūzikas, gan vizuālās mākslas konkursā, tika iesniegti 89 darbi, kuros attēloti ES valstu ievērojamās vietas un simboli. Labāko darbu autori un mūzikas atskaņotāji saņēma EDIC balvas un suvenīrus. Darbi tika izstādīti EDIC stendā Jelgavas novada svētkos, kā arī iekļauti EDIC 2017. gada brošūrā.
Jau tradicionāli Europe Direct piedalījās Jelgavas novada svētkos 20. maijā, stendā organizējot informatīvas un radošas aktivitātes, tomēr īpaši krāsainu un atraktīvu šogad stendu padarīja Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu izstāde, kas veltīta Eiropas Savienības 60 gadu jubilejai. Stendā varēja izvēlēties informatīvos materiālus, visiem interesentiem tika dāvināts puķu sēklu komplekts “Eiropas krāsas Tavā dārzā”, bērni gatavoja papīra laiviņas ar Latvijas un Eiropas Savienības karogiem, rokassprādzes ES krāsās, piedalījās laimes rata viktorīnā un risināja atjautības uzdevumus. Daudz interesentu bija bērnu zīmējumu izstādei, kurā bija attēloti Eiropas valstu ievērojami objekti un ainavas.

Svinam_ES 60 Svinam_ES 60_1 Svinam_ES 60_2 Zimejam_Eiropu Zimejam_Eiropu 1 Novada svetki 2017 Novada svetki 2017_1 Novada svetki 2017_2 Novada svetki 2017_3 Novada svetki 2017_4 Novada svetki 2017_5 Novada svetki 2017_6 Novada svetki 2017_7



 



Iesakām