Europe Direct Informācijas centrs rīko Valodu dienas pasākumu

06.11.2017.

Lai veicinātu Eiropas Savienības vērtību, tajā skaitā 24 ES oficiālo valodu popularizēšanu, Europe Direct Informācijas centrs sadarbībā ar Zemgales NVO centru 4. oktobrī rīkoja Valodu dienas pasākumu.

Pasākumā piedalījās Zemgales NVO centra Angļu valodas klubiņa dalībnieki un Jelgavas novada un pilsētas jaunieši, kā arī Zemgales NVO brīvprātīgie jaunieši no Itālijas (Sammito Davide) un Baltkrievijas (Maria Dremanovich), kuri iepazīstināja ar savas valsts kultūru, tradīcijām, interesantiem apskates objektiem, jautriem izteicieniem, kā arī valodu un izrunas īpatnībām.

EDIC vadītāja Tabita Šķerberga sniedza prezentāciju par aktualitātēm Eiropas Savienībā un interesantiem faktiem par valodu daudzveidību. Tāpat dalībnieki sacentās komandās (Angļu valodas kubiņš pret jauniešiem), kura no tām, atbilstoši rudens ražas tematikai, zinās vairāk dārzeņu un augļu nosaukumu angļu valodā.

Pasākuma noslēgumā klātesošajiem bija iespēja nobaudīt tradicionālos ēdienus – baltkrievu “drjaņikus” jeb kartupeļu pankūkas ar gaļu, itāļu picu un saldo ēdienu tiramisu.

Katru gadu 26. septembrī Eiropas Savienības dalībvalstīs atzīmē Eiropas Valodu dienu, kad tiek pievērsta īpaša uzmanība Eiropas valodām, valodu daudzveidībai un to apguvei.

EDL_logo2 Valodu diena 2017 Valodu diena 2017_1 Valodu diena 2017_2 Valodu diena 2017_3 Valodu diena 2017_4 Valodu diena 2017_5 Valodu diena 2017_6

Informāciju sagatavoja:

Anita Škutāne
Europe Direct Informācijas centra Jelgavā speciāliste
tel. 63048446
anita.skutane@jelgavasnovads.lv
www.edic.jrp.lv



 



Iesakām