Europe Direct rudens aktivitātes

14.10.2016.

Veselīga dzīvesveida un Eiropas Savienības vērtību popularizēšana – ar tādu mērķi Jelgavas novada Ražas svētku tirdziņā pie kafejnīcas “Zemnieka cienasts” Jaunsvirlaukas pagastā 1. oktobrī piedalījās Europe Direct Informācijas centrs. Laimes rats, viktorīnas un spēles, kas uzsvēra veselīgas vietējās pārtikas nozīmību, īpaši piesaistīja tirdziņa apmeklētāju uzmanību. Līdztekus jau iemīļotām balvām ar ES simboliku šoreiz viktorīnu uzvarētāji varēja izvēlēties veselīgus našķus – rudens ābolus un bumbierus. Ražas svētku tirdziņš ar katru gadu kļūst iemīļotāks un populārāks tuvākiem un tāliem pircējiem – līdztekus andelei tiek piedāvāta plaša kultūras programma, radošās darbnīcas, cienasts no SIA “Viesu Līči” un, protams, Europe Direct Informācijas centra aktivitātes.

Foto no pasākuma: http://www.jelgavasnovads.lv/lv/galerijas/513/razas-svetku-gadatirgus/

Lai veicinātu Eiropas Savienības vērtību, tajā skaitā 24 ES oficiālo valodu popularizēšanu, Europe Direct Informācijas centrs 13.oktobrī Elejas vidusskolā rīkoja Valodu dienas pasākumu.

Pasākumā piedalījās skolas 10.-12.klašu skolēni, kuriem bija iespēja iepazīties ar prezentāciju par ES valodu dažādību, kā arī griezt tradicionālo laimes ratu un atbildēt uz āķīgiem jautājumiem par ES valodām, piemēram, kuru dalībvalstu oficiālās (valsts) valodas nav atzītas par ES oficiālajām valodām? Vai zinājāt, ka atbilde ir – luksemburgiešu (oficiālā Luksemburgas valoda kopš 1984.gada) un turku (viena no Kipras oficiālajām valodām)? Vai arī – lielākā daļa ES oficiālo valodu lietu latīņu alfabētu, izņemot grieķu valodu (lieto grieķu alfabētu) un bulgāru valodu (lieto kirilicu).

Katru gadu 26. septembrī Eiropas Savienības dalībvalstīs atzīmē Eiropas Valodu dienu, kad tiek pievērsta īpaša uzmanība Eiropas valodām, valodu daudzveidībai un to apguvei.

Valodu_diena Valodu_diena_1 Valodu_diena_2 Valodu_diena_3 Valodu_diena_4

Informāciju sagatavoja:

Anita Škutāne
Europe Direct Informācijas centra Jelgavā speciāliste
tel. 63048446
anita.skutane@jelgavasnovads.lv
www.edic.jrp.lv



 



Iesakām