Starptautiskajā sieviešu dienā Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā rosina diskusiju par sieviešu tiesībām

11.03.2016.

Lai diskutētu par sieviešu lomu un tiesībām Latvijā un Eiropā, kā arī veicinātu EK komunikācijas prioritātes “Vienota tiesību telpa un cilvēktiesības” ieviešanu, Europe Direct Informācijas centrs (EDIC) Jelgavā 8.martā rīkoja ikgadējo Starptautiskās Sieviešu dienas pasākumu. Pasākumā ar prezentāciju uzstājās Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica, kura savā stāstījumā īpaši izcēla sieviešu līdztiesības jautājumus, tādējādi aicinot veicināt izpratni par vienlīdzīgām tiesībām, solidaritāti un dzimumu līdztiesību. Ar statistikas datiem, faktiem un interesantiem salīdzinājumiem, kā arī piemēriem no dzīves Z. Kalniņa-Lukaševica ilustrēja joprojām pastāvošo atšķirību lomu sadalījumā, darba samaksas atšķirībās, vēlēšanu tiesību ievērošanā, tiesībās uz izglītību meitenēm un sievietēm austrumu kultūras valstīs, medicīnas pakalpojumu pieejamību pasaulē.
Pasākuma muzikālajā daļā klātesošos priecēja dziedātājs Mārtiņš Ruskis, kura pārdomāti izvēlētā koncertprogramma radīja sirsnīgu svētku atmosfēru.

Aicinām sekot līdzi EDIC aktivitātēm un aktuālajiem notikumiem Eiropas Savienībā un Latvijā mājas lapā www.edic.jrp.lv.

Sieviesu_diena Sieviesu_diena_1 Sieviesu_diena_2 Sieviesu_diena_3 Sieviesu_diena_4 Sieviesu_diena_5 Sieviesu_diena_6 Sieviesu_diena_7 Sieviesu_diena_8 Sieviesu_diena_9 Sieviesu_diena_10 Sieviesu_diena_11….

Informāciju sagatavoja:

Anita Škutāne
Europe Direct Informācijas centra Jelgavā speciāliste
tel. 63048446
anita.skutane@jelgavasnovads.lv



 



Iesakām