Gada nogale 2015. – aktīva un notikumiem piepildīta

28.12.2015.

Gada nogale Jelgavas EDIC aizritēja darbīgi, organizējot pasākumus dažādām mērķa grupām.

30. novembrī EDIC organizēja Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Ekonomikas analītiķa Mārtiņa Zemīša lekciju “Eiropas semestris un EK komunikāciju prioritātes” LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes studentiem un pasniedzējiem. Lekcijas ietvaros EDIC vadītāja sniedza prezentāciju par ES un LV aktuālām tēmām 2015. gadā – Latvijas prezidentūras ESP rezultātiem, 2015. Eiropas gadu attīstībai, kā arī izdalīja informatīvos materiālus.

Decembra sākumā – 2. decembrī EDIC organizēja Jelgavas novada Jauniešu padomes dalībnieku un jaunatnes darba aktīvistu vizīti ES mājā un LR Saeimā. Vairumam jauniešu tā bija pirmā iepazīšanās ar šīm institūcijām un izraisīja lielu interesi. ES mājas Informācijas centrā jaunieši uzzināja par tā darbību iedzīvotāju informēšanā un 2015. gada svarīgākajiem notikumiem Latvijā, kā arī Eiropas Parlamenta struktūru un Latvijas deputātu aktivitātēm. Diskusijā ar EP Informācijas biroja stažieri jaunieši ieguva noderīgu informāciju par darba un prakses iespējām ES institūcijās, kā arī ieguva sev interesējošus informatīvos materiālus. Savukārt Saeimā jaunieši ieguva plašu informāciju par Parlamenta deputātu darbību komisijās, apakškomisijās un partiju frakcijās, kā arī likumprojektu pieņemšanas procesu. Brauciena dalībnieki iegūto informāciju un pieredzi sniegs tālāk sava pagasta jauniešiem.

3. decembrī jau tradicionāli Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā sadarbībā ar Jelgavas novada pašvaldību un Senioru biedrību rīkoja senioru Ziemassvētku pasākumu “Ar labestību nākotnei”. Šogad tas notika Svētes pagasta Jēkabnieku kultūras namā, kur 3. decembrī par tautas mantojuma saglabāšanu, latvisko vērtību stiprināšanu un ilggadīgu aktīvu darbību daiļamatniecībā tika godinātas piecpadsmit čaklākās rokdarbnieces no visiem Jelgavas novada pagastiem, kuras rudens mēnešos bija sagatavojušas plašu rokdarbu klāstu, ko ziedoja audžuģimenēm un bēgļu ģimenēm Jordānijā.

Un pašā Ziemassvētku priekšvakarā 22. decembrī EDIC organizēja Ziemassvētku pasākumu Kalnciema Sociālās aprūpes un rehabilitācijas centrā, iesaistot vietējos brīvprātīgos jauniešus. Pasākumā skanēja skaista ģitāristu ansambļa mūzika, pēc tam jaunieši kopā ar senioriem gatavoja Ziemassvētku dekorācijas un rotas lietas, kas patiesi iepriecināja centra iemītniekus, kā arī uzzināja par Ziemassvētku tradīcijām citās ES valstīs. Bija patīkami dzirdēt, ka šī nav pirmā brīvprātīgo jauniešu vizīte aprūpes centrā, viņi arī citās svētku reizēs viesojas šeit un iepriecina vientuļos cilvēkus. Pasākuma noslēgumā bija cienasts gan iemītniekiem, gan personālam un jauniešiem, brīvprātīgie jaunieši saņēma EDIC pateicības balvas par aktīvu brīvprātīgo darbu un ES informatīvos materiālus.

Jauniesi_Riga Jauniesi_Riga_1 Jauniesi_Riga_2 Jauniesi_Riga_3 Jauniesi_Riga_4 Jauniesi_Riga_5 Jauniesi_Riga_6 Jauniesi_Riga_7 LLU_lekcija_30.11.2015 Senioru_apbalvosana Ziemassvetki_Kalnciems Ziemassvetki_Kalnciems_1 Ziemassvetki_Kalnciems_2 Ziemassvetki_Kalnciems_3 Ziemassvetki_Kalnciems_4



 



Iesakām