Senioru Ziemassvētku pasākumā godina rokdarbnieces

07.12.2015.

Jau tradicionāli Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā sadarbībā ar Jelgavas novada pašvaldību un Senioru biedrību rīkoja senioru Ziemassvētku pasākumu “Ar labestību nākotnei”. Šogad tas notika Svētes pagasta Jēkabnieku kultūras namā, kur 3.decembrī par tautas mantojuma saglabāšanu, latvisko vērtību stiprināšanu un ilggadīgu aktīvu darbību daiļamatniecībā tika godinātas piecpadsmit čaklākās rokdarbnieces no visiem Jelgavas novada pagastiem: Māra Beļajevskova (Elejas pagasts), Pārsla Uškāne (Glūdas pagasts), Rita Indrikova un Elīna Jansone (Jaaunsvirlaukas pagasts), Jevdokija Puišele (Kalnciema pagasts), Anita Pšihodska (Lielplatones pagasts), Ligita Ozolniece (Līvbērzes pagasts), Aina Tauriņa (Platones pagasts), Marga Leikuma un Vija Gūtmane (Sesavas pagasts), Zelma Maļinovska (Svētes pagasts), Ārija Timrijeva (Valgundes pagasts), Ligita Troņina (Vilces pagasts), Ināra Andreļevska (Vircavas pagasts), Ingrīda Krūmiņa (Zaļenieku pagasts).

Pasākumā piedalījās biedrības “Zvaigzne austrumos” pārstāvis un labdarības akcijas iniciators mācītājs Pēteris Eisāns. Savā emocionālajā uzrunā viņš uzsvēra labdarības nozīmi, pildot ziedojumu pakas un tādējādi sniedzot atbalstu Sīrijas un Irākas bēgļu bērniem un ģimenēm, kas nonākušas Jordānijā, Ēģiptē un Maltā. Šogad arī novada adītājas sniedza savu artavu, sarūpējot siltus zeķu un cimdu pārus sūtīšanai uz bēgļu nometnēm, tādējādi veicinot Eiropas Attīstības gada mērķu sasniegšanu un palīdzības sniegšanu kara un posta skartajām zemēm.

Pasākumā labi zināmas dziesmas no “zelta fonda” izpildīja dziedātājs Viktors Lapčenoks, tādējādi priecējot visu klātesošo sirdis un radot sirsnīgu svētku atmosfēru.

Senioru_Ziemassvetki_2015 Senioru_Ziemassvetki_2015_1 Senioru_Ziemassvetki_2015_2 Senioru_Ziemassvetki_2015_3 Senioru_Ziemassvetki_2015_4 Senioru_Ziemassvetki_2015_5 Senioru_Ziemassvetki_2015_6 Senioru_Ziemassvetki_2015_7 Senioru_Ziemassvetki_2015_8

Informāciju sagatavoja:

Anita Škutāne
Europe Direct Informācijas centra Jelgavā speciāliste
tel. 63048446
anita.skutane@jelgavasnovads.lv



 



Iesakām