Europe Direct Informācijas centrs rīko Valodu dienas pasākumu un atzīmē darbības 10 gadus

19.10.2015.

Lai veicinātu Eiropas Savienības vērtību, tajā skaitā 24 ES oficiālo valodu popularizēšanu, Europe Direct Informācijas centrs 13.oktobrī rīkoja Valodu dienas pasākumu Zaļenieku Komerciālajā un amatniecības vidusskolā.

Pasākumā piedalījās Komerciālajā un amatniecības vidusskolas restauratoru asistentu nodaļas audzēkņi un pamatskolas 8. un 9.klašu skolēni, kuriem šajā reizē bija iespēja iepazīties ar Polijas un Lietuvas kultūru, valodu un nacionālajiem ēdieniem – biešu zupu ar maltu gaļu un cepelīniem. Pasākumā prezentāciju par Poliju sniedza Jelgavas Poļu biedrības pārstāvis Edmunds Misevičs, kurš uzrunāja jauniešus poļu valodā, ļaujot iepazīt šīs sarežģītās valodas skanējumu.

Ar abu valstu dziesmām un dejām iepazīstināja Jaunsvirlaukas pagasta folkloras kopas “Liepāre” vadītāja Ilze Vēvere un dalībniece Elīna Jansone, aicinot klātesošos nodziedāt lietuviešu tautas dziesmu “Uz kalna kļava” un poļu “Gāja meitene uz mežu”, kā arī izmēģināt poļu nacionālās dejas Krakovjaka soļus.

Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā dibināts 2005.gadā, tāpēc vienlaikus šis pasākums tika organizēts kā atskats uz pagājušajiem desmit darbības gadiem, saņemot apsveikumus un labus vēlējumus nākamajiem gadiem. Šis pasākums ļāva pulcināt bijušos centra darbiniekus un izvērtēt paveikto.

Katru gadu 26. septembrī Eiropas Savienības dalībvalstīs atzīmē Eiropas Valodu dienu, kad tiek pievērsta īpaša uzmanība Eiropas valodām, valodu daudzveidībai un to apguvei.

Valodu_diena Valodu_diena_1 Valodu_diena_2 Valodu_diena_3 Valodu_diena_4 Valodu_diena_5 Valodu_diena_6 Valodu_diena_7

Informāciju sagatavoja:

Anita Škutāne
Europe Direct Informācijas centra Jelgavā speciāliste
tel. 63048446
anita.skutane@jelgavasnovads.lv
www.edic.jrp.lv



 



Iesakām