Europe Direct balvas Jelgavas novada aktīvajiem uzņēmējiem

03.07.2015.

Jau ceturto gadu Jelgavas novada pašvaldība, organizējot konkursu, aicina iedzīvotājus paust vērtējumu uzņēmumiem Jelgavas novadā, dažādās nominācijās piesakot labākos, iecienītākos, sadarbībā un pakalpojumos aktīvākos. Novada svētku ietvaros 30. jūnijā notika „Jelgavas novada Uzņēmēju gada balva 2015” pasniegšana. Balvas pasniegtas desmit nominācijās, desmit dažādās kategorijās, pamatojoties uz žūrijas vērtēšanas rezultātiem.

Savukārt Europe Direct informācijas centrs Jelgavā līdzās konkursa nolikuma nominācijām vienmēr uzlūko uzņēmējdarbību vēl no cita skatu punkta, piešķirot speciālbalvas sev izvēlētiem uzņēmumiem par aktivitātēm starptautiskā mērogā, ES projektu ieviešanā, ģimenes tradīciju saglabāšanā savā uzņēmumā vai saimniecībā. Arī šajā gadā speciālbalvas tika pasniegtas trīs uzņēmumiem:

Nominācijā – gada ražotājs
Dace Drošprāte, z/s „Gaidas”, Vilces pagastā

Uzņēmums galvenokārt nodarbojas ar tomātu, ābolu, bumbieru, aveņu un zemeņu audzēšanu. Pavasaros saimniecības dārzos var ieslīgt koku vainagu ziedošajās kupenās, bet rudenī apmeklētājiem iespējams piedalīties lielajās ražas vākšanas talkās ar speciālām ābolu lasīšanas “ķengursomām” un konteineru vagoniņiem. Z/s „Gaidas” dabīgo, gardo un daudzveidīgo produkciju ir novērtējuši ne tikai Latvijas iedzīvotāji, bet arī ārzemēs – saimniecības produkcija guvusi atsaucību starptautiskajā pārtikas, lauksaimniecības un dārzkopības izstādē „Zaļā nedēļa” Berlīnē šajā pavasarī, bet tūrisma izstādē Balttour Rīgā, kur jau vairākus gadus degustācijai tiek piedāvāti gan āboli, gan svaiga un garšīga ābolu sulu, izskanēja doma par produkcijas eksportu uz Taivānu. Dace kā veiksmīgs mazais uzņēmējs iekļauta Europe Direct 2014. gada bukletā „Mūsu 10 gadi Eiropas Savienībā”.

Nominācijā – gada mājražotājs
Zigmārs un Baiba Rankevici, z/s „Vārpas” Elejas pagastā
25 hektāros Rankevicu ģimene saimnieko jau vairākus gadus, bet dārzeņu pārstrādei pievērsušies pirms pieciem sešiem gadiem, kad visus izaudzētos tomātus nav bijis iespējams pārdot. Sākuši ar adžikas gatavošanu, bet tagad sortiments ir pieaudzis. Saimniecība piedāvā dažādu dārzeņu konservējumus, ražojot to, kas nav lielveikalos. Eiropā ierasta prakse ir saimniekot kopā dažādām paaudzēm, arī Latvijā un Jelgavas novadā tādu netrūkst, un pierādījums tam ir arī z/s Vārpas.

Nominācijā – jaunais komersants

Kārlis Freibergs, SIA „Montelibre” Platones pagastā
Tulkošana, kas ir Kārļa pamatdarbs, apaugusi un dzinusi asnus arī citos talantos – piemēram, fotografēšanā. Savu radošo pienesumu uzņēmums sniedz gan tūrismā, gan izstāžu organizēšanā, gan skaistu māksliniecisku foto tapšanā, kā arī sadarbojoties ar Europe Direct Informācijas centru bukleta „Mūsu 10 gadi Eiropas Savienībā” tapšanā.

Uznemeju_balva Uznemeju_balva_1 Uznemeju_balva_2 Uznemeju_balva_3 Uznemeju_balva_4 Uznemeju_balva_5




 



Iesakām