Iepazīst dabas vērtības Vilces upes tīrīšanas talkā

19.08.2015.

Ar lielu dalībnieku skaitu un ievērības cienīgu veikumu – apmēram 200 m attīrītu Vilces upes posmu pie Vilces muižas aizvadītājā nedēļā 14. augustā noslēgušās šīs vasaras aktivitātes upju tīrīšanā. Ap 60 vietējo iedzīvotāju – pagasta pārvaldes darbinieki, aktīvie vietējie iedzīvotāji, skolas pedagogi un audzēkņi, ieskaitot pavisam mazos skolēnus no 6-gadīgo grupas līdz 4. klasei, darbojās upē un krastā katrs pēc savām spējām. Dažās stundās tika paveikts ļoti daudz – upe atbrīvota no pamatīga aizauguma, izcelts liels daudzums ar sakritušiem kokiem, kas kavēja upes caurteci. Šī talka iezīmējās tieši ar lielo vietējo iedzīvotāju iesaistīšanos, jo iepriekš šādu skaitu ir izdevies sapulcināt no vairākiem pagastiem.

Upju tīrīšanas talkas Jelgavas novadā notiek jau piekto gadu, tās sākotnēji iniciēja un visus šos gadus organizē Europe Direct informācijas centrs Jelgavā. Liels atbalsts organizatoriski un ar inventāru ir biedrība „LielBArons”, kurš vairākos projektos iegādājies upju tīrīšanai nepieciešamo aprīkojumu. Šis ir labs sadarbības piemērs projektu iespēju izmantošanā. Nozīmīga ir pagasta pārvaldes un vietējo iedzīvotāju, it īpaši jaunās paaudzes iesaiste vides aktivitātēs, kas veicina saudzīgu attieksmi pret dabu savā apkārtnē.

Vilces upe atrodas Vilces dabas parkā, kurš pēdējos gados kļuvis par iecienītu brīvdabas pasākumu vietu un apmeklētu tūrisma objektu. Tiek plānots upes sakopšanas darbus turpināt arī citos posmos pagasta teritorijā.

Vilces_upes_tirisana_6 Vilces_upes_tirisana_8 Vilces_upes_tirisana_13 Vilces_upes_tirisana_28 Vilces_upes_tirisana_36 Vilces_upes_tirisana_61 Vilces_upes_tirisana_66 Vilces_upes_tirisana_68 Vilces_upes_tirisana_86 Vilces_upes_tirisana_91 Vilces_upes_tirisana_92



 



Iesakām