Par tradīciju kļūst audžuģimeņu salidojums novadā

30.06.2015.

Otro gadu pēc kārtas Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā (EDIC) ciešā sadarbībā ar Jelgavas novada Bāriņtiesu rīkoja novada audžuģimeņu salidojumu. Pasākumā, kas 27. jūnijā norisinājās Vilcē, notika gan lekcija vecākiem, gan interesantas un radošas aktivitātes jauniešiem un bērniem, pastaiga un dabas izziņa Vilces dabas parkā kopā ar arboristu Gvido Leiburgu, sporta stafetes Zaķu pļavā, bet vakarpusē koncerts ar Rūtas Dūdumas piedalīšanos un pēc tā – vakariņas pie ugunskura.

Patlaban Jelgavas novadā darbojas 19 audžuģimenes – norāda Jelgavas novada Bāriņtiesas priekšsēdētājas vietniece Solveiga Alksne. „Pērn aizsāktā tradīcija šogad turpinās un uz salidojumu esam aicinājuši ne vien mūsu audžuģimenes, bet arī tās audžuģimenes no visas  Latvijas, kurās ir mūsu novada bērni, kuri ir palikuši bez vecāku gādības. Kopumā tādas ir 15,” norāda S.Alksne. Viņa turpina: „Pēc pagājušā gada redzam, ka šādi un līdzīgi pasākumi satuvina pašas ģimenes, kā arī bērnus, kas, tiekoties gan pasākumos, gan individuāli, ir sadraudzējušies. Jāpiebilst, ka būtisks ieguvums no šāda salidojuma ir kopā sanākšanas iespēja brāļiem un māsām, kas dzīvo šķirti dažādās audžuģimenēs. Un galu galā, tieši saruna un pieredzes apmaiņa ir tā, kas satuvina un reizē dara bagātākus ikvienu, kas tajā piedalās,” teic S. Alksne.

Savukārt Europe Direct informācijas centra vadītāja Jelgavā Tabita Šķerberga norāda, ka šāds salidojums ir arī laba iespēja, lai palūkotos plašāk un gūtu noderīgu informāciju par ES aktualitātēm, īpaši par to, kas notiek Latvijā ES kontekstā – par LV prezidentūru, Eiropas gadu attīstībai, par to, kādas katram Latvijas iedzīvotājam ir tiesības un iespējas ES. „Šajā reizē EDIC darbinieki sadarbībā ar pagastu pārstāvjiem organizēja sportiskas aktivitātes un viktorīnas par ES tēmu bērniem un jauniešiem, kā arī noderīgu lekciju un pārrunas vecākiem. Līdzās tematiskajai informācijai pasākuma dalībniekiem un vietējiem iedzīvotājiem tika organizēta kultūras programma, kā arī pasniegtas balvas ar Europe Direct simboliku,” norāda T. Šķerberga.

Audzugimenu salidojums 5 Audzugimenu salidojums 1 Audzugimenu salidojums 2 Audzugimenu salidojums 3 Audzugimenu salidojums 4 Audzugimenu salidojums 6 Audzugimenu salidojums 7 Audzugimenu salidojums 8 Audzugimenu salidojums 9 Audzugimenu salidojums 10 Audzugimenu salidojums 11 Audzugimenu salidojums 12

Avots: www.jelgavasnovads.lv



 



Iesakām