Aktīva Eiropas diena Jelgavas novada un pilsētas senioriem – nūjošana Vilces dabas parkā

13.05.2015.

Šodienas senioru pasākums  Vilces dabas parkā notiek, atzīmējot Eiropas dienu, un nūjošana ir nodarbošanās, kas palīdz mūsu senioriem justies līdzvērtīgiem citu Eiropas valstu aktīvajiem senioriem. Nūjošanas dzimtene ir Somija, Latvijā tā guvusi lielu popularitāti sākot no 2008. Sākotnēji pie mums uz nūjotājiem skatījās kā uz dīvaiņiem, tagad tā ir izplatīta nodarbošanās, lai uzturētu labu veselību un možumu. Pasākuma veiksmīgu norisi nodrošināja Latvijas Tautas sporta asociācijas instruktori, šī asociācija no 2008. gada ir Starptautiskās nūjošanas federācijas biedrs un veic nozīmīgu darbu instruktoru apmācībā, pasākumu organizēšanā un iedzīvotāju izglītošanā par veselīgu dzīves veidu.

Jelgavas novada pašvaldība un biedrība „Jelgavas novada seniori” ir izmantojušas vairākas projektu programmas, lai sagādātu senioriem gan aprīkojumu – nūjas un citus vingrošanas rīkus, gan vienotu sportisku apģērbu – krekliņus un cepurītes, kas šogad pasākumu padarīja īpaši krāsainu un priecīgu. Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā šādas senioru aktivitātes atbalstījis jau no pirmsākumiem, un ir tiešām prieks, ka mūsējie ar katru gadu kļūst arvien aktīvāki un ieinteresētāki kopīgos pasākumos, tajā liels nopelns ir Jelgavas novada senioru biedrībai Intas Savickas vadībā. Ja dažus gadus atpakaļ bija jāpiestrādā, lai iekustinātu seniorus uz pasākumiem, tad tagad viņi ir tie, kas rosina un darbojas, un mēs savukārt ar prieku viņus atbalstām – organizatoriski un finansiāli. Pie tam jau vairākus gadus šajos pavasara nūjošanas pasākumos kopā darbojas pilsētas un novada seniori.

Daudziem pārsteigums bija Vilces dabas parka pastaigu dabas taka, tās īpašais reljefs un augu daudzveidība, Vilces pilskalns, Zaķu pļava un Vilces  muiža, gan novada, gan pilsētas seniori pirmo reizi atklāja šīs vietas skaistumu. Pēc 1,5 stundas aktīvas nūjošanas pasākums noslēdzās ar cienastu brīvā dabā un draudzīgām sarunām, kā arī rosinošiem ieteikumiem šādus pasākumus organizēt vismaz divas reizes gadā – pavasarī un rudenī.

Senioru Eiropas diena 1 Senioru Eiropas diena 2 Senioru Eiropas diena 3 Senioru Eiropas diena 4 Senioru Eiropas diena 5 Senioru Eiropas diena 6 Senioru Eiropas diena 7 Senioru Eiropas diena 8 Senioru Eiropas diena 9 Senioru Eiropas diena 10 Senioru Eiropas diena 11 Senioru Eiropas diena 12 Senioru Eiropas diena 13

Ar cieņu,
Tabita Šķerberga
Jelgavas novada pašvaldība
Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā
tel. 63048443



 



Iesakām