Atklāts Europe Direct Informācijas centra Jelgavā pavasara pasākumu cikls

10.03.2015.

Lai izceltu sieviešu lomu sabiedrībā un veicinātu ES Attīstības sadarbības gada 2015 atpazīstamību, Europe Direct Informācijas centrs (EDIC) Jelgavā 6.martā rīkoja ikgadējo Starptautiskās Sieviešu dienas pasākumu. Šogad par tā galveno tēmu tika izvēlēts „Eiropas gads attīstībai 2015. Latvijas ieguldījums Attīstības sadarbībā”.

Pasākumā ar prezentāciju uzstājās LPS ģenerālsekretāre Mudīte Priede, kura pēc Ārlietu ministrijas uzaicinājuma ir uzņēmusies Eiropas gada attīstībai labas gribas vēstnieces lomu, un kura pasākumā informēja par LPS un pašvaldības lomu attīstības sadarbības veicināšanā. M.Priede savā runā uzteica Jelgavas novadu, kurš aktīvi sadarbojas ar Kahulas pilsētu un rajonu Moldovā un kopīgi īsteno attīstības sadarbības projektus. Tā piemēram, 2009.-2010.gadā īstenots Eiropas Komisijas Europe Aid programmas projekts „Zināšanu un iespēju veicināšana Moldovas Kahula reģionā” un 2013.gadā mini-grantu shēmas projekts „Aktīva partnerība un pašvaldības attīstībai”, kas atbalstīts projekta „WTD – Working Together for Development” („Strādāsim kopā attīstībai”) ietvaros.

Tāpat pasākumā ar interesantu un aizraujošu pieredzi un fotogrāfijām dalījās Jelgavas 1. ģimnāziju absolvente Liene Svoka, kura 2011. gadā 6 mēnešus pavadīja latviešu misijas vietā „Rincon del Tigre” (Tīģeru kaktā) Bolīvijas džungļos. Tas bija stāsts par sievietes drosmi, uzņēmību un misiju, kas aizkustināja un – tajā pašā laikā – sasmīdināja visus klātesošos.

Par pasākuma muzikālo priekšnesumu gādāja pazīstamais dziedātājs Andris Ērglis, kurš klātesošos priecēja gan ar sirsnīgām dziesmām, gan kolorītiem atmiņu stāstiem par atgadījumiem mūziķu dzīvē.
Nākamie Europe Direct Informācijas centra Jelgavā pasākumi plānoti jau drīzumā – aprīlī tiks stādīts Holandes liepu alejas turpinājums pie Elejas muižas parka, kā arī notiek gatavošanās Eiropas dienas pasākumiem maijā – gan senioriem, gan jauniešiem.
Aicinām sekot līdzi EDIC aktivitātēm un aktuālajiem notikumiem Eiropas Savienībā un Latvijā mājas lapā www.edic.jrp.lv.

Prezentācija par 2015 Eiropas gadu attīstībai – skatīt šeit

Sieviesu_diena_1 Sieviesu_diena Sieviesu_diena_2 Sieviesu_diena_3 Sieviesu_diena_4 Sieviesu_diena_5 Sieviesu_diena_6 Sieviesu_diena_7 Sieviesu_diena_8 Sieviesu_diena_9 Sieviesu_diena_10 Sieviesu_diena_11 Sieviesu_diena_12

Informāciju sagatavoja:
Anita Škutāne
Europe Direct Informācijas centra Jelgavā speciāliste
tel. 63048446
anita.skutane@jelgavasnovads.lv



 



Iesakām