Europe Direct sveic Jelgavas novada vecvecāku konkursa uzvarētājus

08.12.2014.

Īpašā svinīgā sarīkojumā šā gada 5. decembrī sumināja konkursā „Sirdsmīļie – vecmāmiņa un vectētiņš” izvirzītos seniorus, šogad par īpašu ieguldījumu jaunās paaudzes audzināšanā.
Lai sekmētu  paaudžu solidaritāti, veicinātu sabiedrības cieņu pret vecāko paaudzi, celtu godā vecvecāku viedumu un prasmes, Europe Direct informācijas centrs  sadarbībā ar Jelgavas novada pašvaldību un Jelgavas novada Senioru biedrību izsludināja konkursu „Sirdsmīļie – vecmāmiņa un vectētiņš”, kuram  pieteikt savus vecvecākus konkursam varēja līdz šā gada 1. novembrim. Turklāt to varēja darīt gan mazbērni,  gan mazmazbērni, atspoguļojot, kāpēc tieši viņu mīļie vecvecāki ir paši labākie un īpašākie.Tādējādi titulus “Sirdsmīļā vecmāmiņa un vectētiņš” saņēma Elga un Jānis Savicki no Elejas pagasta; Sandra Petrova no Glūdas pagastā;Gunta Saulāja no Jaunsvirlaukas pagasta; Anita un Ivars Ozoli no Kalnciema pagasta; Rita Vadone no Lielplatones pagasta; Andris Bērziņš no Līvbērzes pagasta; Arnis Krauklis no Platones pagasta; Anna Buķe no Sesavas pagasta; Rita Veidemane no Svētes pagasta; Ārija Tamrījeva no Valgundes pagasta; Indra Grēna no Vircavas pagasta; Modra Klemere no Vilces pagasta; Irēna Alksne no Zaļenieku pagasta.

Jāpiemin, ka jau no savas darbības pirmsākumiem 2005. gadā Europe Direct informācijas centrs Jelgavā ir atbalstījis senioru aktivitātes, gan organizējot pasākumus un sniedzot aktuālo informāciju, gan motivējot aktīvam un veselīgam dzīvesveidam un novērtējot senioru ieguldījumu sabiedrības labā. Pēc Europe Direct iniciatīvas jau trešo gadu tiek apbalvoti katra pagasta aktīvākie seniori dažādās nominācijās saskaņā ar Eiropas gada tēmu, šogad akcentējot ieguldījumu ģimenes vērtību stiprināšanā. Europe Direct katram pasākuma dalībniekam dāvināja bukletu „Mēs Eiropā, Latvijā, Jelgavas novadā” un Ziemassvētku piparkūku, bet apbalvojuma ieguvējiem līdzās Jelgavas novada pateicības rakstam arī suvenīrus ar ES un EDIC simboliku.

Lai arī šogad nav izvēlēta īpaša Eiropas gada tēma, joprojām ir aktuāla 2013. gada – Eiropas Pilsoņu gada tēma. Pirmo tematisko Eiropas gadu izziņoja 1983. gadā, tas bija veltīts maziem un vidējiem uzņēmumiem, un amatniecībai. Kopš tā laika Eiropas Komisija ik gadus ir izraudzījusi kādu konkrētu tematu, lai rosinātu iedzīvotāju iesaistīšanos un dialogu Eiropas valstīs un starp tām. 2015. gads būs Eiropas gads attīstībai, šī pirmo reizi ir ārpolitikai veltīta tēma, kas vērsta uz Attīstības sadarbības veicināšanu, un iepazīstinās sabiedrību ar ES nozīmīgo lomu pasaules mērogā.

Seniori_2014 Seniori

Vairāk informācijas un foto skatīt šeit



 



Iesakām