Jelgavā pulcējās Europe Direct Informācijas centru pārstāvji no visas Latvijas

01.10.2014.

25. un 26. septembrī Jelgavas novada pašvaldībā pieredzes apmaiņas seminārā ieradās Europe Direct Informācijas centru (EDIC) pārstāvji no visas Latvijas, lai savstarpēji dalītos pieredzē par interesantākajām aktivitātēm un pasākumiem, īstenojot projekta galveno uzdevumu – sniegt informāciju par Eiropas Savienību dažādām iedzīvotāju grupām saprotamā un interesantā formā. Šāds pasākums tiek organizēts pirmo reizi, bet, cerams, tas kļūs par labu tradīciju.

Šobrīd Latvijā darbojas deviņi Europe Direct Informācijas centri – Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā un Gulbenē. Lai arī šiem centriem ir dažādas uzturošās iestādes – pašvaldības, bibliotēkas, Tirdzniecības un rūpniecības kamera, radošas idejas, kā piesaistīt apmeklētājus un organizēt pasākumus dažādām mērķgrupām, ir vienojošs visu informācijas centru darbības mērķis. Tas arī bija galvenais akcents, ko katrs no centriem ar iedvesmu un pārliecību prezentēja saviem kolēģiem.

Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā darbojas kopš 2005.gada maija. Centru sākotnēji izveidoja Jelgavas rajona padome, pēc tam centra uzturošās iestādes funkcijas pārņēma Jelgavas novada pašvaldība.

Centra galvenās mērķa grupas ir bērni un jaunieši, pašvaldību darbinieki, lauku uzņēmēji, nevalstiskās organizācijas, pedagogi, bibliotekāri, seniori. Jau tradicionāli EDIC ar informatīvajiem materiāliem un radošām aktivitātēm piedalās Jelgavas novada pasākumos, kā arī rosina novada iedzīvotājus uz praktisku darbošanos dažādās jomās.

EDIC_seminars_6 EDIC_seminars EDIC_seminars_01 EDIC_seminars_1 EDIC_seminars_2 EDIC_seminars_3 EDIC_seminars_4 EDIC_seminars_5 EDIC_seminars_6 EDIC_seminars_7 EDIC_seminars_8 EDIC_seminars_9 EDIC_seminars_10 EDIC_seminars_11 EDIC_seminars_12 EDIC_seminars_13 EDIC_seminars_14 EDIC_seminars_15 EDIC_seminars_16 EDIC_seminars_17



 



Iesakām