Europe Direct Informācijas centrs sāk rudeni ar jaunām aktivitātēm

05.09.2014.

Vasaras nogalē – 29. augustā – Europe Direct Informācijas centrs (EDIC) Jelgavā piedalījās ikgadējos Jelgavas un Ozolnieku novadu Grāmatu svētkos, kas šogad norisinājās Jelgavas novada Lielplatones muižā. To ietvaros centra darbinieces vadīja izglītojošu nodarbību jauniešiem „Krāsainā Eiropa”, kuras laikā kopīgi salika lielo ES puzli un risināja atjautības uzdevumus par ES dalībvalstīm. Grāmatu stendā visiem interesentiem bija pieejami bukleti par ES, kā arī jaunais EDIC izdotais buklets „Mēs Eiropā, Latvijā un Jelgavas novadā”, kas izpelnījās lielu svētku apmeklētāju uzmanību.

Savukārt, 1.septembrī, lai veicinātu Jelgavas novada skolu mazo skolēnu drošību ceļā no mājām uz skolu, Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā visiem 250 novada skolu pirmklasniekiem bija sarūpējis vērtīgu un noderīgu dāvanu– atstarotāju ar Eiropas Savienības un novada identitātes simboliem.
Tāpat prieku par pirmo skolas dienu un skolas gaitu sākumu vēl lielāku darīja Europe Direct Informācijas centra Jelgavā dāvātie karodziņi, kurus rotāja logo “10 gadi kopā ar savējiem”, kas simbolizē desmitgadi, kopš Latvija ir pievienojusies Eiropas Savienībai, kā arī Jelgavas novada logo un sauklis „Jelgavas novads – stabilai nākotnei!”, tādējādi stiprinot jaunās paaudzes piederības apziņu savai dzimtajai vietai – pagastam, novadam, Latvijai un Eiropai. Jāpiebilst, ka šādas dāvanas mazākajiem skolēniem Jelgavas novadā EDIC pasniedz jau otro reizi – arī pagājušā mācību gada sākumā pirmklasnieki saņēma atstarotājus un balonus ar ES simboliku.

Informāciju sagatavoja:

Anita Škutāne
Europe Direct Informācijas centra Jelgavā speciāliste
tel. 63048446
anita.skutane@jelgavasnovads.lv
www.edic.jrp.lv

DSCN1139_lab Gramatu_svetki_2014_ Gramatu_svetki_2014 Gramatu_svetki_2014_1 Gramatu_svetkI_2014_2 Gramatu_svetki_2014_3 Gramatu_svetki_2014_4 Gramatu_svetki_2014_5 Gramatu_svetki_2014_6



 



Iesakām