Audžuģimeņu salidojums Jelgavas novadā

01.07.2014.

Lai pateiktos audžuģimenēm no visas Latvijas, kas savā paspārnē uzņēmušas Jelgavas novada bērnus, Europe Direct Informācijas centrs (EDIC) Jelgavā un Jelgavas novada pašvaldība 28. un 29.jūnijā Zaļeniekos rīkoja Audžuģimeņu salidojumu.

Pēc sabraukšanas Zaļenieku centrā saulainajā un siltajā dienā vecāki kopā ar bērniem varēja piedalīties aktīvās un jautrās netradicionālās sporta stafetēs. Tajās dalībnieki varēja izmēģināt ūdens nešanu caurā spainītī, skrūvju skrūvēšanu ar cimdiem rokās, nelielu priekšmetu atrašanu un salasīšanu aizsietām acīm, kā arī citus „sporta veidus”. Tiem, kam sportiskās aktivitātes negāja pie sirds, tika organizētas radošās darbnīcas, kurās varēja izgatavot apsveikuma kartiņu saviem mīļajiem, kā arī fotorāmīti savas ģimenes bildei.

Pēcpusdienā vecāki ar mazākajiem bērniem devās ekskursijā pa Zaļenieku apkārtni, iepazīstoties ar Zaļenieku luterāņu baznīcu, Zaļas muižas noslēpumiem, kā arī apmeklējot kokaudzētavu „Aptiekas”, kur varēja iegādāties stādus.

Lielākie bērni kopā ar arboristu Gvido Leiburgu pa to laiku piedalījās foto orientēšanās sacensībās un vides izziņas lekcijā Zaļenieku muižas parkā, meklējot kontrolpunktus un iepazīstot parka senlaicīgos kokus un augus.

Vakara noslēgumā ar romantiskām un dzīvespriecīgām dziesmām klātesošos priecēja Uldis Timma, Erita Karlsone un popgrupas „Noslēpums” visu vecumu bērni.

Vakaru noslēdza kopīga omulīga pasēdēšana pie ugunskura muižas pagalmā un dziesmu dziedāšana ģitāras un kokles pavadībā, kā arī rotaļas ar Pūci.

Nākamā diena, kaut arī atausa lietaina, bija tikpat aizraujoša kā sestdiena. Rīta cēlienā modes nama „Tēma” dizainere Daiga Latkovska klātesošos mācīja stila un apģērba kultūras jautājumos, kā arī ļāva mazajām modes dāmām iejusties modeļu lomā un sapucētām defilēt pa kultūras nama zāli.

Kā pārsteigums ģimenēm bija fotosesija, kuras noslēgumā katra ģimene saņēma savu kopbildi, ko aizvest mājās kopā ar sirsnīgajām atmiņām par kopā pavadīto laiku.

Kā katrā pasākumā, arī šoreiz klātesošo dalībnieku vidū tika izlozētas balvas ar Eiropas Savienības un EDIC simboliku. Europe Direct informācijas centrs ar savām aktivitātēm atbalsta dažādas mērķa grupas – seniorus, bērnus un jauniešus, ģimenes un audžuģimenes, sniedzot ieguldījumu neformālā Eiropas gada darba un ģimenes dzīves savienošanai popularizēšanā.

Audzugimenu salidojums 1 Audzugimenu salidojums 2 Audzugimenu salidojums 3 Audzugimenu salidojums 4 Audzugimenu salidojums 5 Audzugimenu salidojums 6 Audzugimenu salidojums 7 Audzugimenu salidojums 8 Audzugimenu salidojums 9 Audzugimenu salidojums 10 Audzugimenu salidojums 11 Audzugimenu salidojums 12 Audzugimenu salidojums 13 Audzugimenu salidojums 14 Audzugimenu salidojums 15 Audzugimenu salidojums 16 Audzugimenu salidojums 17 Audzugimenu salidojums 18 Audzugimenu salidojums 19

Informāciju sagatavoja:

Anita Škutāne

Europe Direct Informācijas centra Jelgavā speciāliste

tel. 63048446

anita.skutane@jelgavasnovads.lv



 



Iesakām