Par Eiropas Savienību Bērnu svētkos

04.06.2014.

Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā ar informatīvo stendu un dažādām aktivitātēm 1. jūnijā piedalījās Jelgavas un Ozolnieku novadu Bērnu svētkos, kas tradicionāli par godu Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai tiek rīkoti Elejas muižas parkā.

Laikā, kad parkā uz ikgadējo koncertu pulcējās bērni, īpaši iecienīts bija Eiropas laimes rats, kuru griežot un pareizi atbildot uz jautājumiem, bija iespējams nopelnīt balviņas ar ES simboliku. Tāpat balviņas pienācās katram, kas burtu režģī sameklēja visas 28 Eiropas Savienības dalībvalstis, izkrāsoja šo valstu karogus vai uzminēja galvaspilsētas. Vecāku un pieaugušo vidū interesi izraisīja informatīvie bukleti par Eiropas Savienību.

Līdztekus pašu bērnu koncertam svētkus kuplināja Jelgavas novada jauniešu bigbends, kas atskaņoja īpaši apdarinātas Eiropas tautu melodijas, piem., Balkānu popūriju (Horvātijas un Slovēnijas melodijas), Les Champs Elysees (Francija), Tiroles popūriju (Austrija), Zilleataller March (Vācija) un citas.

Europe Direct Informācijas centra Jelgavā dalība lielajos pasākumos dod nozīmīgu artavu svētku programmas dažādošanā un vienmēr ir cilvēku iecienīta. Tādējādi apmeklētāji var iegūt informāciju par Eiropas Savienību tuvu savai dzīves vietai atraktīvā un interesantā veidā, uzzinot jaunus faktus un saņemot balvas ar ES simboliku. Sevišķi aktīvi konkursos iesaistās bērni, kas ļauj cerēt, ka iedzīvotāju informētības līmenis par ES nākotnē paaugstināsies.

Informāciju sagatavoja:

Anita Škutāne
Europe Direct Informācijas centra Jelgavā speciāliste
tel. 63048446
anita.skutane@jelgavasnovads.lv
www.edic.jrp.lv

Bernu_svetki_7 10gadus Bernu_svetki_1 Bernu_svetki Bernu_svetki_2 Bernu_svetki_3 Bernu_svetki_4 Bernu_svetki_5 Bernu_svetki_6 Bernu_svetki_8 Bernu_svetki_9 Bernu_svetki_10 Bernu_svetki_11 Bernu_svetki_12



 



Iesakām