Eiropas dienas pasākumi Jelgavas novadā – gan jauniešiem, gan senioriem

19.05.2014.

Atzīmējot Latvijas desmitgadi Eiropas Savienībā, 9. maijā Eiropas dienas ietvaros Jelgavas novada pašvaldībā notika pasākums jauniešiem. Tāpat aktīvi Eiropas dienu atzīmēja seniori.
Jauniešiem – pasākuma dalībniekiem – bija iespēja uzzināt jaunieša personisko pieredzi projektos, ko atbalsta Eiropas Savienības programma „Jaunatne darbībā”. Artūrs no Platones stāstīja par piedzīvoto starptautiskos jauniešu apmaiņas projektos Skotijā un Gruzijā.
Jaunieši, kas veic Eiropas Brīvprātīgo darbu (EBD) Latvijā: Damiens (Francija) un Enico (Rumānija), kas kopš 2013.gada oktobra darbojas Jelgavas novada Jaunsvirlaukas Bērnu un jauniešu centrā, Anna (Polija) un Beka (Gruzija), kas kopš 2013.gada septembra darbojas Jelgavas Bērnu un jauniešu centrā „Junda”, un Sara (Itālija), kas strādā brīvprātīgi Dobeles Jaunatnes iniciatīvu un veselības centrā, iepazīstināja klātesošos ar kultūras stāstu par savu izcelsmes valsti, un informēja, kas ir EBD, kāda mērķa labā viņi strādā brīvprātīgi kāda no organizācijām Latvijā un kā EBD ietekmē personības attīstību.
Pasākumā arī viesojās „Ukrainas centrs jauniešiem un bērniem Latvijā”, radot apmeklētājiem iespēju izbaudīt ukraiņu kultūras iezīmes. Šī pasākuma organizatori bija Jelgavas novada Jauniešu padome, Jelgavas novada Izglītības pārvalde un „Europe Direct” informācijas centrs Jelgavā.
Savukārt Jelgavas pilsētas, Jelgavas un Talsu novadu seniori 9.maijā pulcējās Tērvetes dabas parkā, lai aktīvi pavadītu laiku, atbildētu uz jautājumiem par ES, saņemtu informāciju par EP vēlēšanām un nūjotu. Pasākumā piedalījās ap 100 senioru.

Eiropas_diena_seniori Eiropas_diena_Seniori_1 Eiropas_diena_Seniori_2

Eiropas_diena_jauniesi Eiropas_diena_jauniesi_1 Eiropas_diena_jauniesi_2 Eiropas_diena_jauniesi_3 Eiropas_diena_jauniesi_4 Eiropas_diena_jauniesi_5 Eiropas_diena_jauniesi_6 Eiropas_diena_jauniesi_7 Eiropas_diena_jauniesi_8 Eiropas_diena_jauniesi_9 Eiropas_diena_jauniesi_11 Eiropas_diena_jauniesi_10



 



Iesakām