Ievada Eiropas dienas ar koku stādīšanu Elejas muižas parkā

30.04.2014.

25. aprīlī, ievadot Eiropas dienas svinības un atzīmējot Starptautisko Zemes dienu, Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā aicināja Elejas vidusskolas skolēnus un vietējos iedzīvotājus piedalīties lietderīgā, izglītojošā un atraktīvā pasākumā – koku stādīšanā, atjaunojot muižas aleju. Šogad iestādījām četras jaunas Holandes liepas, turpinot  tradīciju, kas aizsākās 2011. gadā Lielās talkas laikā, kad tika iestādītas pirmās četras liepiņas. Stādīšanas procesā lieti noderēja sertificēta arborista Gvido Leiburga padomi. 
Pēc koku stādīšanas skolēni devās uz vēsturisko Elejas muižas parku, lai piedalītos fotoorientēšanās sacensībās, reizē iepazīstot parka koku bioloģisko daudzveidību un  vēsturisko vērtību. Pasākums noslēdzās ar pikniku – ugunskurā ceptām desiņām un EDIC sarūpētiem gardumiem.
Elejas muižas parks tiek attīstīts kā Jelgavas novada vasaras pasākumu kultūras centrs, un nākošie lielākie pasākumi tajā ir plānoti Bērnu svētki 1. jūnijā un Jelgavas novada svētki 5. jūlijā, kuros jau tradicionāli piedalīsies arī Europe Direct Informācijas centrs Jelgavā.

Zemes_diena_5 Zemes_diena Zemes_diena_1 Zemes_diena_2 Zemes_diena_3 Zemes_diena_4 Zemes_diena_6 Zemes_diena_7 Zemes_diena_8 Zemes_diena_9 zemes_diena_10 Zemes_diena_11



 



Iesakām