Apstiprināts Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē logo

18.02.2014.

17.  februārī, Ministru kabinets apstiprināja Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē logo, kura pamatā likts arhetipisks dzirnakmens tēls. Latvijas prezidentūras logo autors ir dizaina grafiķis, Latvijas metāla naudas koncepcijas un dizaina autors Gunārs Lūsis.
„Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē logo lielā mērā atspoguļo to, kāda būs Latvijas prezidentūra – tā būs stabila, uz attīstību vērsta un tikpat pamatīga kā Latvijas cilvēka raksturs. Latvijas prezidentūra – kā pamatīgs dzirnakmens, kas griežas un dzen uz priekšu Eiropas Savienību, lai risinātu gan problēmas, gan nostiprinātu pašas savienības lomu,” uzskata ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Dzirnakmens grafikas un jēdzieniskuma cēlā nozīme ir tuva, kā arī saprotama visām Eiropas tautām. Tas ir simbols ar dziļām vēsturiskām saknēm, kas izaug jau no civilizāciju pirmsākumiem. Zīmes vizuālā izteiksme rosina dažādu asociāciju virkni, kurās centrālā nozīme ir dzirnakmenim kā darba simbolam. ,,Eiropas labklājības un panākumu pamatā ir tieši radoša, kā arī produktīva darba tikumi’’, par logo saka Latvijas prezidentūras logo teksta autors mākslas zinātnieks un kritiķis Jānis Borgs.
Logo būs viens no Latvijas prezidentūras atpazīstamības simboliem. Prezidējošās valsts logo izveide, kā daļa no prezidentūras kopējās vizuālās identitātes dalībvalstīm ir kļuvusi par noteiktu tradīciju. Prezidentūras laikā logo plānots izmantot gan lietvedībā, gan prezidentūras publikācijās un prezentācijas materiālos, uz suvenīriem, gan arī objektiem telpiskajā, kā arī digitālajā vidē. Logo rotās arī Eiropas Savienības Padomes ēkas Briselē un prezidentūras mājaslapu.
Gunārs Lūsis ir radījis kopumā ap 70 logotipu, to skaitā, Kultūrkapitāla fondam, Operas fondam, Latvijas Institūtam, Dziesmu un deju svētkiem, „Rīga 800”, kinoforumam “Arsenāls”, konferencei „Forum Lugano”, Rīgas Juridiskajai augstskolai, Rīgas Stradiņa universitātei u.c.
Latvija ir izvēlējusies logo izvēli darīt zināmu sabiedrībai, lai tā izmantošana būtu pēc iespējas plašāka un valsts iestādes, uzņēmēji, nevalstiskās organizācijas, sociālie partneri un citi, kas izmantos logo, varētu tam laikus sagatavoties. Logo lietošana notiks saskaņā ar prezidentūras vizuālās identitātes vadlīnijām un logo izmantošanas nosacījumiem.
Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē norisināsies 2015. gada 1. pusgadā.

Foto no logo prezentācijas: http://www.flickr.com/photos/latvianmfa/sets/72157641110430215/

Informācija no http://www.es2015.lv/lv/

latvijas-prezidenturas-eiropas-savieniba-logo-44224331



 



Iesakām