2012. gada Eiropas cilvēka Latvijā titulu ieguvis Aigars Apinis

28.12.2012.

Balsojumu jau 15. gadu pēc kārtas rīkoja «Eiropas Kustība Latvijā», šogad ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, «Europe Direct Rīga» informācijas centra atbalstu.

Kā laudātors pasākumā piedalījās Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kurš svinīgajā apsveikuma uzrunā norādīja: «2012.gads daudzu atmiņā pamatā paliks kā olimpiskais gads, kad mūsu sportisti triumfēja Londonas Olimpiskajās spēlēs. Tieši paraolimpiešu cīņa par labākiem sasniegumiem ir daudz, daudz smagāka. Tā ir cīņa ar sevi, tā ir cīņa sev pierādīt, ka, neatkarīgi no visiem apstākļiem un grūtībām, ir iespējams uzvarēt. Aigars Apinis mums to pierādīja Londonā, liekot uzvīties Latvijas karogam olimpiskajā stadionā, un to viņš mums pierāda arī šodien.»

Savukārt Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents Gundars Strautmanis atzīmēja: «Latvijas personības un jo īpaši sportisti un kultūras cilvēki ir tie, kas mūsu valsts vārdam šogad piešķīruši skaļu skanējumu. Ar savu veikumu šie latvieši ne tikai Eiropas, bet pat visas pasaules mērogā popularizē Latviju, tai skaitā arī sekmējot tās produktu iekļūšanu aizvien jaunos eksporta tirgos».

Balsotāji, izvirzot Aigaru Apini 2012.gada Eiropas Cilvēka Latvijā titulam, raksta:

«Aigars Apinis sevī iemieso eiropeiskās vērtības, pilsonisku stāju un līdzdalību, tā, piemēram, darbojoties kā Eiropas Labās gribas vēstnieks, piedaloties biedrības «Apeirons» vadībā, organizējot sporta attīstību Latvijā.»

«Aigars ir kā simbols latviešu nācijas visvērtīgākajām īpašībām Eiropā un kā eiropietis, šo vērtību simbols pasaulē! Apbrīnojams gribasspēks, vīrišķība, neatlaidība, dzīvotgriba, spēja nezaudēt dūšu, liktenim spītējot. Aigars ir lielisks paraugs ne tikai sava likteņa brāļiem un māsām.»

«Aigars Apinis, manuprāt, ir pelnījis šo godu tāpēc, ka ar savu dzīvi ir apliecinājis, ka tā ir dota tāpēc, lai mēs vienmēr censtos izdarīt labāko uz ko esam spējīgi. Viņš ir piemērs un uzmundrinājums daudziem cilvēkiem ne tikai Latvijā un Eiropā, bet visā pasaulē, ka dzīve pēc krīzes nebeidzas.»

Balsotāji šogad Gada Eiropas Cilvēka Latvijā titulam nominēja vairāk nekā 30 kandidātus – visi ir savā veidā veicinājuši eiropeiskas vērtības Latvijā un Latvijas plašāku skanējumu Eiropā.

Balsojuma TOP 3 ir iekļuvuši arī Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš un Latvijas izglītības ministrs Roberts Ķīlis.

Tāpat balsojumā augstās pozīcijās atrodas arī (alfabētiskā secībā): Aldis Austers, Pasaules brīvo latviešu apvienības valdes loceklis, Eiropas Latviešu apvienības priekšsēdis; Alvis Hermanis, Jaunā Rīgas teātra galvenais režisors; Ilze Juhansone, Latvijas Republikas pastāvīgā pārstāvniecības Eiropas Savienībā, ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece; Uldis Leiterts un Raimonds Kaže, infografiku rīka infogr.am veidotāji; Nils Muižnieks, Eiropas Padomes cilvēktiesību komisārs; Māris Štrombergs, divkārtējais olimpiskais čempions, arī šogad Londonā.

Eiropas Kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš atzīst: «Prieks, ka arī šogad saņēmām ļoti daudz balsojumus, kuros tika izvirzīti ļoti dažādu jomu pārstāvji – no tiem katrs savā jomā vai veidā būtu pelnījis šo atzinību. Taču īpašs prieks par šā gada titula ieguvēju, kas izceļas ar tām vērtībām, kas Latvijai un pārējai Eiropai tik ļoti vajadzīgas – profesionālisms, gribasspēks, vienlīdzība, brīvprātīgais darbs, citu iedrošināšana un iedvesmošana.»

Aigars-1 Gada_cilveks_2012_apinisGada_cilveks_2012



 



Iesakām