Eiropas Komisijas pārstāvniecībai Latvijā jauna vadītāja

29.08.2011.

Steinbuka

2011. gada 1. septembrī Eiropas Komisijas pārstāvniecības vadītājas amatā Latvijā stāsies Inna Šteinbuka, nomainot iepriekšējo vadītāju Ivetu Šulcu.

Kopš 2009. gada Inna Šteinbuka ir bijusi Sociālās un informācijas sabiedrības statistikas jomas direktore Eurostat. Viņai ir doktora grāds ekonomikā, un kopš 1997. gada viņa ir bijusi ekonomikas profesore Latvijas universitātē. Kopš 1998. gada viņa ir bijusi Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājlocekle.

Inna Šteinbuka sāka strādāt Eiropas Komisijā 2005. gadā kā Ekonomikas un reģionu statistikas jomas direktore Eurostat. Pirms tam viņa laikposmā no 2001. līdz 2005. gadam vadīja Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju, kura atbild par elektrības, gāzes un telekomunikāciju tirgu, kā arī dzelzceļa un pasta pakalpojumiem. No 1999. līdz 2001. gadam viņa bija Starptautiskā Valūtas fonda izpilddirektora vecākā padomniece Vašingtonā. No 1991. gada līdz 1999. gadam viņa strādāja Latvijas Republikas Finanšu ministrijā, vispirms ieņemot Tautsaimniecības analīzes un fiskālās politikas departamenta direktores amatu, bet vēlāk – kā finanšu ministra padomniece.

2008. gadā Inna Šteinbuka saņēma valsts augstāko apbalvojumu – III šķiras Triju zvaigžņu ordeni par izciliem sasniegumiem ekonomikā un finanšu nozarē.

Innas Šteinbukas plašā pieredze palīdzēs Pārstāvniecībai Latvijā pildīt būtisku lomu saziņā ar Latvijas iedzīvotājiem un plašsaziņas līdzekļiem, kā arī veicinās sadarbību starp Eiropas Komisiju un valsts un reģionu iestādēm, kā arī citām ieinteresētājām personām.

Pamatinformācija:

Komisijai ir pārstāvniecības visās ES dalībvalstīs. Tās pārstāv Komisiju dalībvalstīs, informē plašsaziņas līdzekļus un sabiedrību par tās politiku un ziņo Komisijai par būtiskām norisēm valstī.

Avots: www.es.gov.lv



 



Iesakām