Izdots jauns mācību līdzeklis izglītības iestādēm “Iepazīsti Eiropas Savienību un izmanto savas iespējas”

29.08.2011.

Mācību līdzekļa “Iepazīsti Eiropas Savienību un izmanto savas iespējas” mērķis ir sniegt kvalitatīvu informāciju par ES un iespējām, kuras pavērās, Latvijai kļūstot par ES dalībvalsti. Līdztekus tas piedāvā iespēju attīstīt komanda darba un organizatoriskās prasmes.

Mācību līdzeklis saturiski un metodiski sagatavots izmantošanai sociālo zinību mācību stundās no 1. līdz 9. klasei, politikas un tiesību mācību stundās no 10. līdz 12. klasei. Mācību līdzekli iespējams integrēt arī citos mācību priekšmetos, kuros Latvijas izglītības standarts paredz ES tēmu apguvi, piemēram, Latvijas un pasaules vēstures, ētikas, ģeogrāfijas, kulturoloģijas, mūzikas, mājturības, tehnoloģiju, filozofijas, vizuālās mākslas un citos mācību priekšmetos, kā arī izmantot, organizējot projektu nedēļas un dažādas ārpusstundu aktivitātes par ES tematiku.

Mācību līdzeklī ir 29 prezentācijas, kas veidotas PowerPoint programmā. Katra no prezentācijām paredzēta kādam no četriem skolēnu vecumposmiem: 1.–3. klasei, 4.–6. klasei, 7.–9. klasei un 10.–12. klasei. Prezentāciju tēmas ir par Eiropas Savienības vēsturi un nākotni, institūcijām, monetāro savienību, tiesībām, vides un klimata jautājumiem, veselību, dzīves kvalitāti un ilgtspējīgu attīstību, kultūru, mākslu un vērtībām, pilsonisko līdzdalību un jauniešu iespējām, kā arī Eiropas Savienības nozīmi pasaulē. Katra prezentācija paredzēta izmantošanai vienā vai divās 40 minūšu stundās atbilstīgi konkrētās klases skolēnu spējām, iepriekšējai sagatavotībai, interesēm un citiem faktoriem.

Mācību līdzeklis un vairāk informācijas par to ikvienam pieejams tīmekļa vietnē: http://www.es.gov.lv/es-informacijas-sniedzeji/eiropa-skolas/macies-par-es



 



Iesakām