Aicina skolēnus piedalīties konkursā par ES prezidējošo valsti Poliju un Lisabonas līgumu

22.08.2011.

Latvijas Universitāte (LU) sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā (EKPL) rīko konkursu par Poliju kā ES prezidējošo valsti un Lisabonas līgumu vidusskolu vecāko klašu audzēkņiem – skolu komandām 3-5 dalībnieku sastāvā, viens no viņiem ir kapteinis.

Konkurss notiek 2 kārtās.

Pirmā kārta

Līdz 13.09. uz e-pastu Mozers@latnet.lv komandai jāiesūta eseju „Mans ceļojums uz Poliju” (1000 – 2000 rakstu zīmes Times new roman 12 ) un vienu tās ilustrāciju  foto vai zīmējuma formā ieskenētu līdz 6 MB apjomā)

Otrā kārta

8 komandas, augstāk novērtēto darbu iesniedzējas līdz 19.09. tiks ielūgtas uz fināla sacensībām klātienē ES mājā Rīgā, Aspazijas bulvārī 28. Ar īpašu testu un sacensībām zināšanās par Lisabonas līgumu un Polijas vēsturi, ģeogrāfiju, mūsdienu personālijām tiks noskaidroti konkursa uzvarētāji. (Fināls ES mājā 27.09. pl. 13-16). Balvas būs no EKPL, Polijas vēstniecības un LU Ģeogrāfijas fakultātes.

Sadarbībā ar Polijas  vēstniecību tiks izveidota ceļojoša labāko darbu izstāde, kuru līdz gada beigām plānots parādīt Eiropas Informācijas centros visā Latvijā.

Dr. Miervaldis Mozers
Latvijas Universitāte



 



Iesakām